Driva trafik med Facebook

Jag har redan tidigare talat om vikten av att ha en bra hemsida samt även hur viktigt det är att använda sociala medier. Facebook är en av de enklaste att driva trafik till din sida med, oavsett om du har en blogg eller en företagshemsida. 

Du bör börja med att ha en hemsida eller blogg. Därefter sa du skapa en så kallad Facebook page för din sida, där kan du posta dels dina inlägg du skapar på sidan men även kommentera på facebook med din sidas namn.

Om du har en blogg eller företagssida med blogg, ta alla inlägg och posta dessa på din facebook-page.

Sedan, börja bjuda in vänner och bekanta att gilla din sida på Facebook.

För att nå ut till andra, besök två sidor på FB du vet många besöker och som är inom ditt eget ämnesområde eller bransch. Tipsa där om din egen page och om din egen sida/blogg. Skriv relevanta kommentarer så att du inte klassas som spam.

Se även till att du skapar en så kallad like-ruta på din sida där besökare kan ”gilla” din Facebook-page från din sida. Från WP, alltså wordpress är det superlätt då de har en widget för detta.

Se till att alla dina rubriker är säljande och bra och försök att ha bilder till alla dina inlägg på din blogg/hemsida. När ditt inlägg sprider sig på Facebook så är det oftast bilden som lockar folks intresse och den kommer att generera mer klick och likes än om du inte har någon bild.

Om du använder WordPress på din sida kan du koppla din webbsida till din Facebookpage så inläggen postas automatiskt allt eftersom du skriver inläggen.

20 Sep 2021