Öka webbtrafiken till din sajt

Det går att på flera sätt öka trafiken till din hemsida och idag går jag snabbt igenom några av dessa alternativ du kan testa att använda dig av. 

SEO (Sökmotorsoptimering)

Att använda dig av SEO är idag den överlägsnaste metoden att driva webbtrafik till din sida. SEO eller sökmotorsoptimering går ut på att du ska skapa ett bra innehåll som du sedan optimerar på bra sätt så att du organiskt ska hamna högt uppe på Google SERPs (Sökmotorsresultatssidorna).

Det är en del jobb bakom detta och därför är det många som väljer att låta en webbyrå göra det åt en. 

YouTube

Youtube är väldigt stort så det är inte fel att satsa på detta media. Om du gillar att göra videoklipp som ett komplement till dina blogginlägg på hemsidan så kan detta vara ett effektivt sätt driva relevant trafik till din sajt.

Du gör som så att du har ett inlägg på din hemsida. Sedan så skapar och laddar du upp ett videoklipp som berör samma eller liknande tema som inlägget. Du länkar till din hemsida från din YouTube kanal och videoinläggets beskrivningsruta under videon eller som in-flik som visas upp under videoklippets uppspelning.

Betalda annonser

Ett annat sätt att få mer trafik kan vara att testa betalda annonser. Detta kan vara genom  Facebook ads, Google Ads (tidigare Adwords), Quora ads, Youtube ads och mycket mer.

Sociala medier och viralt innehåll

Sociala medier är något du bör satsa på. Det är stort och nästan alla har idag ett konto på minst ett socialt medie. Så satsa på Facebook, Twitter, Instagram med mera. 

5 Mar 2021