Sälja faktura

När man driver en webbshop så finns det tider då det går hur bra som helst och tider då man står med några få kronor på företagskontot samtidigt som man har räkningar att betala. Om du har fakturerat dina kunder då så kan du lösa det genom att sälja dina fakturor till tredje part. Du kan få mer info hos Säljafakturor.se och där kan du dessutom få reda på exakt hur mycket just dina fakturor är värda. 

Jag har kollat lite på hur det funkar och försöker förklara i stora drag, men vill du veta mer så tycker jag du ska följa länken där för de har massor med information.

Hur funkar det?

Det är egentligen ganska enkelt. Man kontaktar ett factoringföretag som tittar på saker som din kunds betalningshistorik, din egen kreditvärdighet och lite såna saker. Sedan ger de dig en offert. Ju högre risk de känner att de tar desto högre blir själva avgiften. 

Fördelen med att sälja faktura är att man får loss pengar som är uppbundna på ett snabbt och enkelt sätt. Det är också betydligt vanligare än många tror att fakturor säljs och det är både små och stora företag som gör så här. 

har du hög soliditet men låg likviditet så är det en mycket bra lösning på ett problem som kan uppstå. Låna inte pengar på en bank för det blir dyrare än att sälja fakturorna. Det kan faktiskt skilja ganska många procentenheter. 

20 Feb 2022